***** Venta de tickets para las paellas del 8 de Octubre en la agrupación hasta el Lunes 5 de 19:00h a 21:00h. Precio 7€ ***** "

viernes, 31 de enero de 2014

Oscar Labiós: En primer lloc...

.............. donar gràcies a Laura l´alcaldessa pel detall d´ haver-me facilitat participar i votar en este ple celebrat avuí al situar el meu punt de renuncia l´últim de l´ordre del dia. Gràcies.

Bé, com molts sabeu, fa uns mesos vaig prendre la decisió personal de renunciar al meu carrec de regidor de l´Ajuntamet de Benetússer, en un primer momento abandonant el meu lloc de persona alliberada en el despatx del Grup Municipal Socialista, i després, amb el plaç acordat pel meu grup de fer la renuncia definitiva després de la celebració del ple de pressupostos de 2014, degut al canvi de residència a altra comunitat autònoma.
Doncs així ho vaig fer, al dia següent de la celebració de l´anomenat ple, vaig presentar per registre d´entrada el passat 17 de gener la meua renuncia com a regidor de l´ajuntament, i que confirme en aquest punt en el ple d´avuí.
Han estat 10 anys impressionants, d´una experiencia meravellosa com és la política, i sobretot, en la meua opinió, la política local.
Política, sí, amb majúscula, malgrat els  temps que corren i precissament pels temps que vivim. A tots i totes ens ha vingut, o deuria fer-ho, un període de reflexió respecte a la política, però no sols als que ens dediquem a ella o creiem en ella, sinó a tots i cadascún dels ciutadans i ciutadanes, que també són polítics en el fons, malgrat el desprestigi actual. I a això es diu participació: des de l´àmbit que es vullga, però participació. No interesada, no amb fins partidistes. Política de ciutadania i de sentit comú.
I la política també et comporta moments durs, i tant!!!Com ho fa qualsevol treball o situación en les nostres vides.
I treballant en política també t´equivoques, i tant!!! Com ho provoca qualsevol treball o situació en les nostres vides.
Personalment demane disculpes si amb alguna decisió política he perjudicat a algún col.lectiu o individualment. Mai ha estat la meua intenció com ho sé que no ha estat la de cap dels regidors  i regidores que han ocupat estos seients en estos 30 anys de democracia.
I crec en la política perque l´he viscuda des de molt xicotet. Recorde eixes xerrades en ma casa amb els meus pares, Emilio Tortosa, Lola Ausina, Josep Maria Blasco, Joan Antoni Comes, Fina Ferriols, les Conxes d´ací de Benetússer….que es convertien en uns debats meravellosos i els menuts, a poc a poc, passavem a fer el rotgle més gran perque ens fascinaven eixos discursos i experiències.
Així que si em permitiu, vull agrair als meus pares, Amparo Vendrell, la persona més bona i dolceta que conec, i a Paco Labiós, l´home més just i metòdic, amb el que he compartit fins i tot classes en la carrera universitaria. Moltes gràcies a tots dos. Així també a les meues germanes Lidia i Llucia pel seu recolçament i ajuda i a les que estime amb locura.
A Luz, que la vaig conéixer aci a l´Ajuntament, vull donar-li les gràcies per la paciencia i el soport en tot moment. Com a bona psicóloga clínica ha sabut recolzar-me en els moments bons, i sobretot, ajudar-me en els dolents. Encara que no ha pogut vindre per la gran quantitat de treball, vull donar-li les gràcies públicament per la força que m´ha donat durant estos anys.  
També vull agrair a tots els membres de les diferents corporacions amb els que he compartit tantes coses. Però sobretot a Dolors, Serafin, Ana Valero, Carme i Javi, que a més de companys i companyes, son amics i amigues i amb els que he viscut moments inoblidables.
Als 16 ciutadans y ciutadanes que esteu ací dalt amb l´admiració de treballar per Benetússer, amb la vostra implicació diària per intentar prendre les decissions més adients tant des del govern com des de l´oposició.
A tots els treballadors i treballadores de l´Ajuntament amb els quals he compartit molt de treball, m´han ensenyat molt des de les diferents àrees, i amb els que sempre he intentat ser repectuós com a professionals que son, coherent i al fi i a la cap un més amb un objectiu comú. Especialment vull destacar al departamento d´Educació amb el que he compartit 8 anys com a regidor, així com a alumnes, Ampes, mestres….
A tots els membres de l´Agrupació Socialista de Benetússer pel seu suport, treball incansable i implicació de lluita pel que creuen i amb els que he aprés moltíssim durant estos anys.
Al PP, Esquerra Unida, CDL, Compromís, que des de diferents perspectives participen d´esta benvolguda política local, i als que personalment sempre he intentat debatir i discutir des del respecte. Estos debats a mi m´han enriquit moltíssim com a persona en tots els àmbits.


Al Grup Municipal Socialista actual Ana, Juan, Fina i Vichus pel seu treball, el seu carácter i persones a les que admire i a les que trobaré a faltar en el dia a dia. Els gestos i explicacions de la veteranía de Fina, les trucades de telèfon de Juan de bon matí, sols per a desitjar-te bon dia després de dir-te yeeeeeee figura…., el patiment si Vichus arribarà a temps perque sempre té la tenda plena, l´amistat de la persona més carinyoseta del món, Ana, i la xicoteta Nairobi que ja ha agafat el gustet al despatx.
A Loli, la companya que entrará a formar part de la Corporació Municipal, no li he de dir masa coses ja que coneix perfectament el funcionament d´un Ajuntament. A més de ser una lluitadora,  una persona alegre com poques, y encara que este últim any ha estat molt dur per a ella, estem convenzuts que tornarem a  gaudir del seu somriure tant característic. Així que, esperant que la Junta Electoral tramite aquesta substitució lo més aviat possible, molta sort en esta segona etapa política.


I com no agrair de tot cor a Eva tots estos anys en general i per tot!!! La única persona amb la que he compartit des del primer día la meua vida política. Recorde la primera reunió de grup que vam tindre acabat d´aterrar en el grup municipal. Les meues primeres paraules van ser d´agraïment a Eva perque en pocs diez ja m´havia explicat el funcionament, ensenyat les dependències, consells per començar i un munt de xerrades que vam tindre sobre política, l´Ajuntament, el poble… (després em vaig adonar que en les reunions de grup no existeix un protocol d´agraïments, llògicament ha de ser tot més dinàmic). Però en eixe moment ho tenia que dir. I 10 anys després dic el mateix: gràcies i mil gràcies per tot, perque ha segut un plaer treballar amb tu, per la confiança que ens tenim i per la teua honestitat. Ho saps, però ho vull dir públicament que aci em tens per a tot, t´he recolzat, te recolce i te recolzaré sempre per la teua manera de ser, pels teus valors, per allò que transmets, i per la teua fidelitat al projecte socialista.


Finalment, perque vull que quede clar cap a qui he treballat durant estos anys: Moltes gràcies a la ciutadania de Benetússer, grans, majors, joves i menuts, per fer de Benetússer un poble especial, un poble de bona gent, humil i treballador, xicotet en espai però gran en valors, ple de vida associativa i solidària. Encara que no estaré aci, estic a prop, i molt orgullós de ser del meu poble, un poble al que estime, Benetússer. Moltes gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario